Een middag bij BSO ANNA

 

Een BSO middag is vrije tijd en wij vinden het belangrijk dat de kinderen die zoveel mogelijk naar eigen wens invullen. Omdat vrij spelen erg lastig kan zijn voor kinderen met autisme, begeleiden wij hen waar nodig.
Het zelf invullen van vrije tijd of een onduidelijk einde van een activiteit kan onrust veroorzaken.
Wij vragen de kinderen wat ze willen doen. En geven hen de ondersteuning die ze hierbij nodig hebben en zoals is afgesproken in ons handelingsplan.
Wij hebben een vast aanbod aan activiteiten en hoeken waaruit kinderen kunnen kiezen. Tevens is het altijd mogelijk om lekker buiten te spelen.
Wij maken indien nodig een individuele middagplanning met picto’s en foto’s.
Wij kunnen het einde van een activiteit duidelijk maken met bijvoorbeeld een time-timer.

Fruit moment
Wij hebben allemaal van die gezellige gekleurde plastic bekertjes en zetten deze op tafel een bordje fruit erbij dat je samen moet delen. Heel gezellig, maar niet voor ieder kind fijn.
Die verschillende, vaak felle kleuren geven enorm veel afleiding en kunnen veel prikkels geven.

Bij BSO ANNA hebben wij servies in 1 lichte kleur en van het fijne natuurlijke materiaal bamboe.
Met zijn allen van een bordje eten?
• Oh nee maar ik lust alleen maar peer
• Heeft iedereen zijn handen wel gewassen?
• Ik moet snel eten, anders heb ik misschien niet genoeg
Dit zijn zomaar enkele gedachten die een kind met autisme kan hebben.
Kinderen hoeven op onze BSO groep niet met zijn allen aan de tafel te eten en drinken. Een kind kan er behoefte aan hebben om rustig in zijn eentje het fruit op te eten. Die mogelijkheid bieden wij. De kinderen die samen aan tafel zitten hoeven niet op elkaar te wachten.

Buitenspelen
Wij vinden het belangrijk dat de kinderen buiten spelen. Wij stimuleren hen om dat te doen. Buiten spelen brengt vaak weer frisse wind in een soms vol en verward koppie. 
Wij hebben een groot speelplein dat is afgesloten met een hek. 
In onze binnentuin hebben wij de mogelijkheid om samen met de kinderen te picknicken of rustig een boekje te lezen. In de omgeving hebben is er veel natuur waar wij met de kinderen kunnen gaan wandelen of in de speeltuin spelen.