Debbie onze ervaring deskundige

Levi ging graag mee naar mijn werk op de reguliere BSO. Ook al verdwaalde hij daar in de prikkels, het vele speelgoed en de grote groep kinderen. Toch wilde hij graag spelen met de kinderen.

Hij zit op het speciaal onderwijs en speelafspraakjes zijn er maar weinig. Het is ontzettend moeilijk om jouw kind aan een wildvreemde mee te geven. Kunnen zij wel omgaan met hem, zien zij wat er écht aan de hand is.

Daarnaast is de situatie onvoorspelbaar; de ruimte is onbekend, de regels zijn onbekend, de keuze in speelgoed is onbekend.

Al deze onduidelijkheden zorgen ervoor dat je niet zomaar even een speelafspraakje maakt.

 

Naast de behoefte van de kinderen om in een veilige en voorspelbare omgeving te spelen met of naast andere kinderen, te spelen moeten ook hun ouders werken.

Op mijn werk op de reguliere BSO was het lastig om de prikkels te verminderen en te weinig tijd om die extra begeleiding te bieden. 

De kinderen die ik hierdoor zag vastlopen en mijn zoontje Levi, zijn mijn inspiratiebron geweest om deze bijzondere groep op te starten.

 

Tijdens mijn training aan de autisme academie heb ik veel geleerd over overprikkeling en communicatie met betrekking tot autisme.

Tijdens de vroegbehandeling van Levi bij Kentalis vanwege zijn TOS(Taal Ontwikkeling Stoornis)heb ik de Hanencurus gevolgd en de methodiek Floorplay geleerd. Hierdoor heb ik nog beter met de kinderen leren communiceren.

Als moeder heb ik dagelijks te maken met de verschillende kanten van autisme en ADHD. 

Thuis heb ik al veel dingen uitgeprobeerd, en hierin denk ik dan ook graag met u mee.

 

 

Vrijwilligers

Bij BSO ANNA hebben wij 2 vrijwilligers die ons ondersteunen met het vervoer van de kinderen vanuit school en uitjes. Ook komen zij regelmatig helpen op drukke en/of lastige dagen. 

Afgelopen jaar heeft Jeannette Heinrichs stage gelopen bij BSO ANNA. In Maart mocht zij haar diploma ophalen. Jeanette is 56 jaar en heeft een bijzondere klik met kinderen die gediagnosticeerd zijn met autisme. Dit komt door haar rustige houding en open karakter. Zij heeft engelengeduld, heeft veel inlevings- en doorzettingsvermogen. Zij heeft veel ervaring met kinderen met autisme vanwege leerlingenvervoer dat zij jarenlang gedaan heeft. Nu zij haar diploma in haar bezit heeft, wil zij zich verder specialiseren in kinderen met een extra begeleidingsvraag. 

Zij is in het bezit van een kinder-EHBO diploma en een VOG.

Jose Sluijter 

José is de vrijwilliger die zich inzet voor het vervoer van de kinderen vanuit school en bij uitjes. 

José is 66 jaar en ook wel bekend als oma Bling Bling. Zij is oma van Levi en heeft hierdoor veel ervaring met kinderen met autisme en adhd. Wekelijks past zij op hem en haalt zij de kinderen van de HUB in Rosmalen en brengt ze naar de BSO. Zij heeft een rustig en geduldig karakter. De kinderen trekken vaak naar haar toe. Zij is voor hen een echte oma.

Ook José heeft een geldige VOG