Onze groepsruimte

 

 

 

Ons lokaal is licht, groot en prikkelarm. Er is veel friemelspeelgoed zoals; magic sand, een zandwater tafel, macaroni, spinners en fidgetcubes.

 

Wij hebben een lekkere zithoek en snoezeltent met kussens en knuffels waar de kinderen zich terug kunnen trekken om bijvoorbeeld een boekje te lezen of te spelen op de snoezeltegels.

Er is een hoek om te knutselen en te fröbelen en een plek om te bouwen of met auto’s en treinen te spelen.

Er staat weinig speelgoed opgesteld in onze ruimte. Een groot aanbod van speelgoed, maakt het invullen van vrije tijd nog moeilijker. Hoe meer keuze er is, hoe meer prikkels en hoe moeilijker het kiezen voor een kind wordt.

 

Alle hoeken kunnen wij van de open ruimte afschermen als een kind daar behoefte aan heeft. We hebben ook koptelefoons waarmee wij voor het kind de omgevingsgeluiden kunnen reduceren.

Er is ook een digitaal aanbod omdat wij in de praktijk merken dat kinderen dit soms echt nodig hebben om even helemaal te ontspannen. Wij stimuleren de kinderen wel (eerst) lekker buiten tot zichzelf te komen. Wij hebben hiervoor een protocol media, hierin staat in hoe wij er mee omgaan en wat de regels zijn voor het gebruik.